Scheidingsbak – tweegraden scheiding uit vloeibare mengsels

De magnetische scheider met automatische reiniging vangt metalen vervuiling uit de vloeistof op. In de loop van de automatische reinigingscyclus wordt deze vervuiling met water of een ander vloeibaar medium afgespoeld. Het spoelwater of –vloeistof wordt samen met het metaalvuil in de scheidingsbak gestort (op het plaatje rode toevoer).

Scheidingsbak
Scheidingsbak

Een groot voordeel van deze technische oplossing is dat het spoelwater of –vloeistof hergebruikt kan worden voor het spoelen van de scheider. Het gaat om een gesloten circuit met minimaal verlies van spoelwater –of vloeistof. De vloeistof moet slechts zelden aangevuld of vervangen worden, het is zuiniger en minder arbeidsintensief.

Voordelen van de scheidingsbak

  • hoge efficiency van magnetische scheiding
  • gesloten circuit van de secundaire scheiding – de scheider wordt steeds met dezelfde spoelvloeistof gespoeld (water, olie of emulsie), waardoor de verliezen verlaagd worden. De vloeistof wordt slechts zelden vervangen afhankelijk van de vervuiling en de frequentie van de reiniging van de scheider.
  • lage kosten voor liquidatie van het opgevangen vuil (u hoeft alleen de metalen vervuiling te liquideren, niet de spoelvloeistof)
  • minimale milieubelasting
  • behoeft geen bediening - arbeidskrachtenbesparing
  • u kunt makkelijk zien hoeveel metalen vervuiling door de scheider opgevangen is

Droge gescheiden metalen in de scheidingsbak

De magnetische cilinder vangt de metalen op en de drukcilinder perst er de resten van de vloeistof uit.

 

We gaan aan elke klant maximaal tegemoet. We vervaardigen producten op maat. Contacteer ons voor de offerte van een scheider