Testen van magneten

Om uw keuze van de meest geschikte magneet zo veel mogelijk te vergemakkelijken en de kwaliteit te kunnen garanderen, hebben we besloten de scheurkracht bij alle types van onze magneten te meten. Onder de scheurkracht wordt de kracht verstaan die nodig is om de magneet van een metalen plaat (stalen plaat 10 mm dik) af te scheuren. De scheurkracht wordt bij ons werkelijk gemeten – we gebruiken geen berekeningen!

Testen van magneten

Testen van magnetenDe magneet wordt op een stalen plaat geplaatst. De plaat is van constructiestaal klasse 11, dikte 10 mm gemaakt. De plaat is effen en gepolijst. Met behulp van de testinstallatie wordt de scheurkracht geleidelijk opgevoerd tot het moment dat de magneet van de stalen plaat afgescheurd wordt. De noteren de kracht waarbij de magneet van de plaat afgescheurd wordt. Omwille van de maximale objectiviteit wordt de test 3x herhaald en voor de berekening van de scheurkracht wordt dan de laagste meetwaarde gebruikt.

Let op! Hoe dunner de stalen plaat is waarop de magneet bevestigd is, hoe kleiner de scheurkracht – het is een natuurlijke eigenschap van magnetisme..

We kunnen ook uw magneten testen – metingen van magnetische kracht en inductie

We kunnen ook de scheurkracht (en desgewenst ook magnetische inductie) van uw magneten, magnetische lenzen, hefmagneten en andere magnetische installaties meten.  We beschikken over diverse testinstallaties en kunnen de scheurkracht van 0 tot 200 kN meten (te weten cca 20.000 kg)! Voor uw informatie 10 N = cca 1 kg.

We zullen ons best doen om u tegemoet te komen, maar we behouden het recht een test te weigeren (indien er bijvoorbeeld een risico van beschadiging van onze testinstallaties bestaat).