Magnetische platenscheiders

PlattenschneiderOveral waar met magnetische geleidplaten wordt gewerkt is het mogelijk om een platenscheider toe te passen. De platenscheider si bestemd voor soepele scheiding van blikplaten van elkaar, zodat de bediening de platen gemakkelijk in persinstallaties, scharen en andere bewerkingsmachines kan plaatsen.

De basis van deze platenscheiders zijn ferrietmagneten die sterk genoeg zijn voor scheiding van geoliede platen. Alleen magnetische platen kunnen gescheiden worden.

Afmetingen van platenscheiders

PlattenschneiderWe vervaardigen platenscheiders van alle afmetingen die zelfs de grootste platenformaten kunnen scheiden. Om de geschikte afmetingen van de platenscheider goed te kunnen bepalen moeten precieze afmetingen van de platenstapel en de platendikte bekend zijn en ook of de platen wel of niet met een olielaag voorzien zijn.

We leveren gebruikelijk platenscheiders met de afmetingen van de werkvlak van 145 x 180 mm.

  • Magnetische platenscheider model 1 (MCP - 1) geschikt voor platen tot de dikte van  2 mm.
  • Magnetische platenscheider model 2 (MCP - 2) geschikt voor platen tot de dikte van 3 mm.

Voordelen van de toepassing van platenscheiders

PlattenschneiderEen groot voordeel van toepassing van deze scheiders is  dat de platen gemakkelijker gegrepen kunnen worden, de productie sneller is en de veiligheid hoger (er hoeven geen andere instrumenten gebruikt worden voor de scheiding van platen van elkaar, zoals bv. een ijzerzaag).

Online verkoop van hulpmiddelen

In onze webwinkel kunt u van uitgebreid assortiment kiezen

Magnetische platenscheiders kopen

Andere hulpmiddelen die het werk vergemakkelijken

Magnetische winkelhaken

Magnetische winkelhaken

Magnetische winkelhaak bespaart tijd bij lassen van profielen. Hij kan toegepast worden bij lassen in rechte hoek, 45° of vlak.

Handmatige platenhandling

Handmatige platenhandling

Handmatige hefmagneet voor platen vergemakkelijkt het werk met blikplaten. De plaat kan gemakkelijke geschoven, gedraaid of anders behandeld worden.

Magnetische spanenverzamelaars

Magnetische spanenverzamelaars

De handmatige magnetische spanenverzamelaar wordt gebruikt voor verzameling van metaalvuil in metaalbewerking en slotenmakerijen.

Magnetisch handlingstaaf

Magnetisch handlingstaaf

De handlingstaaf vergemakkelijkt en versnelt het plaatsen van platen in persen het uithalen en manipuleren met snijvormen.

Handhefmagneet

Handhefmagneet

De handhefmagneet vergemakkelijkt het werk met platen. Hij kan op brede schaal toegepast worden vooral in persinstallaties.

Magneet op staaf voor galvaniseringsinstallaties

Magneet op staaf voor galvaniseringsinstallaties

Magneet op staaf voor galvaniserings- en lakwerkplaatsen wordt gebruikt voor uithalen van onderdelen uit de tank.

Bergingsmagneten

Bergingsmagneten

Bergingsmagneten zijn bestemd voor opvang en berging van metalen voorwerpen uit ontoegankelijke ruimtes.

Magnetische dekseltiller

Magnetische dekseltiller

U zet de dekseltiller aan de rand van het deksel en maakt het deksel los. Daarna sleept u het deksel opzij. Geschikt voor allerlei soorten toepassing van roosters optillen tot manipulatie met zware deksels.